HomeNieuwsKoningin Paola heeft ziekenhuis verlaten

Koningin Paola heeft ziekenhuis verlaten

Koningin Paola heeft een licht cerebrovasculair accident (CVA) voorgehad. Ze is echter snel en spontaan hersteld en kreeg ondertussen de toestemming om het ziekenhuis te verlaten.

“Volgens het onderzoek houdt ze geen blijvende letsels over aan dit kort incident. Na het onderzoek werd haar aangepaste preventieve medicatie voorgeschreven om haar efficiënt te beschermen tegen herhaling”, zo luidt het in een mededeling van het Koninklijk Paleis.

Verjaardag

Koningin Paola is op 11 september 81 jaar geworden en was in haar geboorteland Italië om haar verjaardag te vieren. Ze moest gisteren gerepatrieerd worden naar het Sint-Lucasziekenhuis.

Bloedklonter

Bij een CVA, in de volksmond ook wel een beroerte genoemd, vormt zich een probleem bij de toevoer van bloed naar de hersenen. Zo kan er een bloedklonter ontstaan in de hersenen, of kan een bloedvat in de hersenen openbarsten. Als de bloedtoevoer naar de hersenen stilvalt, kunnen de hersencellen beschadigd raken, wat dan weer kan leiden tot verlammingen, spraakproblemen en geheugenstoornissen.

Het bericht Koningin Paola heeft ziekenhuis verlaten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels