HomeNieuwsBeveiligingsfirma verijdelt plofkraak in Bree

Beveiligingsfirma verijdelt plofkraak in Bree

Onbekenden hebben afgelopen nacht geprobeerd een plofkraak ten plegen op het postkantoor aan de Hoogstraat in Bree, maar een beveiligingsfirma had de plannen in het oog en kon de plofkraak verijdelen. Dat heeft het parket van Limburg bevestigd.

De feiten speelden zich rond 2.45 uur af. Op camerabeelden is te zien hoe twee mannen binnen drongen in de zone waar de bankautomaat staat, maar sloegen dan plots op de vlucht. “Er is een poging ondernomen, maar de daders zijn niet in hun opzet geslaagd. Ze hadden alles klaargezet, maar de beveiligingsfirma rook onraad en zag de verdachte handelingen. Er is geen ontploffing geweest”, aldus het parket van Limburg. De politie van de zone CARMA ging ter plaatse voor de vaststellingen. Er is een onderzoek opgestart. Op 29 augustus vond er ook al een mislukte plofkraak plaats op het bpost-kantoor aan de Dorpsstraat in Overpelt.

Arrestaties

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft overigens in samenwerking met de Nederlandse politie en verschillende lokale politiekorpsen in totaal acht verdachten opgepakt voor een reeks van zes plofkraken in Vlaanderen tussen mei en augustus. Vier verdachten werden gevat in België en vier in Nederland, maar ze hebben allen de Nederlandse nationaliteit.

Het bericht Beveiligingsfirma verijdelt plofkraak in Bree verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels