HomeNieuwsHub in station biedt digitale opleidingen

Hub in station biedt digitale opleidingen

Google heeft in het station Brussel-Centraal het Digitaal Atelier geopend. Daar kan iedereen terecht om zijn digitale vaardigheden te verbeteren, via advies, gratis workshops en online opleidingen. Met de nieuwe ruimte wil de internetgigant nog dit jaar 10.000 Belgen digitaal vaardiger maken.

Federaal minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Mobiliteit François Bellot (MR) huldigden het nieuwe Google Digitaal Atelier in. Ook Sophie Dutordoir, CEO van de NMBS, woonde de ceremonie bij. Volgens haar is het Brusselse station de ideale locatie. “Met 60.000 opstappende passagiers per weekdag is het een van de grootste stations van België. Elk uur stoppen hier meer dan 80 treinen.”

Vaste stek

Sinds 2015 heeft Google in ons land de digitale vaardigheden van ruim 40.000 Belgen aangescherpt via opleidingen. Dat gebeurde online of op tijdelijke locaties in België, en kan voortaan dus voor het eerst ook op een vaste stek. Voor dit initiatief werkt de internetgigant samen met de NMBS, BNP Paribas Fortis, Proximus en BeCentral. De doelgroep bestaat vooral uit ondernemers, werkzoekenden en studenten. “De grootste fout die we kunnen maken, is dat de digitale wereld voor sommigen ontoegankelijk blijft. Daarom is het doel om van iedereen een actieve deelnemer te maken”, motiveert Alexander De Croo.

Voordelig treinticket

Hoog tijd dus om een versnelling hoger te schakelen, vindt ook Thierry Geerts, directeur van Google België. “Met deze fysieke plaats verlagen we de drempel voor alle geïnteresseerden.” Onder meer de goede bereikbaarheid per trein moet daar aan bijdragen. NMBS lanceert daarom een extra voordelig treinticket van en naar Brussel-Centraal voor een totaalprijs van 9,60 euro. Aanmelden voor het atelier kan via g.co/digitaalatelier.

Het bericht Hub in station biedt digitale opleidingen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels