HomeNieuwsHoofdverdachte in verdwijningszaak Maddie McCann kan volgende week al vrijkomen

Hoofdverdachte in verdwijningszaak Maddie McCann kan volgende week al vrijkomen

Christian Brückner, de hoofdverdachte in de zaak Maddie McCann, zit momenteel in de gevangenis voor drugsfeiten, maar zou volgende week al vervroegd vrij kunnen komen als de rechter dat beslist. “In dat geval zou hij kunnen verdwijnen, wat een zware impact op de zaak Maddie McCann zou hebben”, klinkt het.

Drie weken geleden was er een grote doorbraak in de verdwijningszaak rond Maddie McCann, de Britse peuter die dertien jaar geleden verdween uit een vakantiewoning in het Portugese Praia da Luz. De 43-jarige Duitser Christian Brückner werd aangeduid als nieuwe hoofdverdachte.

Verzoek tot vervroegde vrijlating

De man zit momenteel een gevangenisstraf van 21 maanden uit wegens drugshandel, maar heeft al twee derde van die straf ondergaan. Hij heeft een verzoek ingediend tot vervroegde vrijlating. Volgende week zal de rechtbank in Karlsruhe daar een uitspraak over doen.

Vluchten

Die beslissing is cruciaal, want als Brückner vervroegd vrijkomt, heeft dat gevolgen voor het onderzoek rond de verdwijning van Maddie McCann. “Als de rechter beslist om hem vervroegd vrij te laten, zal dat een serieuze impact op de zaak hebben. Hij zou kunnen verdwijnen en dan kunnen we hem niet aanklagen. We doen al het mogelijke om hem in de gevangenis te houden”, vertelt een bron dicht bij de Duitse onderzoekers in The Sun.

Veroordeeld voor verkrachting

Brückner was in december ook al veroordeeld tot zeven jaar cel voor de verkrachting van een 72-jarige Amerikaanse vrouw in Praia da Luz in 2005. Hij ging echter in beroep tegen die veroordeling en volgens de Duitse wet kan de straf daarom nog niet ingaan.

Het bericht Hoofdverdachte in verdwijningszaak Maddie McCann kan volgende week al vrijkomen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels