HomeNieuwsDe Warmste Week 2020 komt in een nieuw jasje: “niet je geld,...

De Warmste Week 2020 komt in een nieuw jasje: “niet je geld, maar jij telt”

De VRT heeft vanochtend de campagne voor De Warmste Week 2020 gelanceerd. Die zal er dit jaar iets anders uitzien: de focus ligt niet op geld, maar op je persoonlijke inzet om anderen te helpen. “We willen het vuur van solidariteit brandend houden”, klinkt het.

Over exact zes maanden bereikt Vlaanderens populairste inzamelactie opnieuw haar hoogtepunt: kerstavond 2020 zal het einde zijn van een Warmste Week die er dit jaar  waarschijnlijk anders dan anders zal uitzien. Daarom wordt ook het concept in een nieuw (winter)jasje gestoken. Het motto luidt als volgt: “Dit jaar is het niet je geld, maar net jij die telt.”

Concreet betekent dat De Warmste Week dit najaar op zoek gaat naar straffe projecten om elkaar te helpen. “We zijn eigenlijk op zoek naar een ander soort kapitaal”, zegt Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel.

Vuur van solidariteit

“Dit jaar leek het wel of De Warmste Week wat vroeger startte. Allemaal toonden we hoe wij het verschil kunnen maken.” Zo verwijst de nieuwe spot voor De Warmste Week 2020 naar hoe Vlaanderen de afgelopen maanden massaal in de bres sprong voor wie het nodig had. Er werden mondmaskers genaaid, laptops verzameld, geklapt voor de zorg en solidariteit getoond voor al wie in de frontlinie op een of andere manier tegen het coronavirus vocht.

Dat vuur van solidariteit willen alle VRT-merken nu brandend houden. De radiozender doet dan ook een oproep voor “honderden straffe projecten om elkaar te helpen, en duizenden mensen om die samen waar te maken”, klinkt het op VRTNWS. Zo kan je helpen bouwen, koken of organiseren bij een project in je buurt.

Schiet er je al meteen een idee voor een fantastisch project te binnen? Heb je zin om alleen, met je vrienden, collega’s buurt, een vzw… aan de slag te gaan? Je kan je idee nu al delen op dewarmsteweek.be. Echte projecten kunnen pas geregistreerd worden vanaf september, en dan kan je ook een oproep doen voor hulp bij de realisatie van je project. De projecten kunnen van september tot en met december lopen.

De eigenlijke Warmste Week, uitgezonden op radio en tv, vindt dit jaar plaats van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december 2020. Meer nieuws daarover volgt begin september. Door de coronacrisis valt het nog af te wachten of massabijeenkomsten mogelijk zullen zijn.

Inspiratie nodig? Linde Merckpoel ging op bezoek bij ‘De Kast’, een project dat perfect zou passen in De Warmste Week 2020.

Het bericht De Warmste Week 2020 komt in een nieuw jasje: “niet je geld, maar jij telt” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels