Vind ons op

Zita

Hoe je huis stijlvol inrichten met een beperkt budget?

Nieuws

Hoe je huis stijlvol inrichten met een beperkt budget?

Een huis of appartement inrichten kan al snel een grote hap uit jouw budget nemen. Nieuwe meubels en unieke decoratiestukken zijn vaak duur, en sommige mensen sluiten zelfs een persoonlijke lening af om hun nieuw interieur te financieren. Gelukkig kan je ook perfect met een beperkt budget voor een stijlvol interieur kiezen.

Maak een moodboard

Iedereen heeft een andere smaak en stijl. Dat zie je niet alleen in je kleerkast, maar ook in je interieur. De eerste stap om je interieur in te richten, is weten welke stijl jij in je woning wilt en er een inspirerend moodboard van maken. Misschien staat je Pinterestbord al vol met interieurinspiratie, maar ook op websites van meubelzaken of in woonbladen kan je ideeën vinden voor je droominterieur. Een moodboard helpt je om te weten welke stukken je al hebt, welke meubels je nog moet kopen en hoeveel budget je daarvoor nodig hebt.

Investeer in kwalitatieve stukken

Als je een beperkt budget hebt om je woning in te richten, is het een goed idee om het grootste deel van dat budget te spenderen aan enkele kwalitatieve meubelstukken. Een goed bed waar je nog tientallen jaren in moet slapen is waarschijnlijk belangrijker dan een mooie lamp van € 300. Denk dus goed na aan welke stukken je beter wat meer geld besteed. Een kwalitatief bed of een stevige kast nemen misschien een grote hap uit jouw beperkt budget, maar ze gaan ook veel langer mee. Zo hoef je niet om de drie jaar een nieuwe te kopen, waardoor je uiteindelijk nog meer geld zou uitgeven.

Denk tweedehands

De beste tip om je interieur te stylen met een beperkt budget is waarschijnlijk deze: zoek unieke meubels of accessoires op rommelmarkten of tweedehandssites. Door eens niet bij de klassieke meubelzaken langs te gaan, bots je vaak op unieke stukken met een bijzondere uitstraling of geschiedenis. Deze kan je vaak op een originele manier combineren met je nieuwe of duurdere meubelstukken. Oud en nieuw combineren is trouwens niet alleen budgetvriendelijk, maar ook een stuk duurzamer.

DIY

Je interieur inrichten met enkele stukken die je zelf in elkaar hebt geknutseld of hebt aangepast? Niets zo origineel! Op het internet vind je heel wat do-it-yourself-video’s die je duidelijk uitleggen hoe je van een houten plank in enkele stappen een stijlvolle wandkast of tafel kan maken. Ook je oude of tweedehands meubelstukken kan je wat opfrissen met een likje verf of een andere stof. Zelf de handen uit de mouwen steken, kost misschien wat tijd, maar zeker en vast niet zoveel geld.

Fleur op met wat decoratie

Less is vaak more, maar een ruimte inrichten met enkel je nieuwe tafel en tweedehands stoelen is misschien toch wat kaal. De finishing touch zit hem dan ook in de decoratie. Met weinig geld kan je heel wat leuke accessoires kopen of zelf maken en je ruimte in enkele tellen helemaal opfleuren. Een tapijt bijvoorbeeld kan je vloer een heel andere uitstraling geven. Of een oude spiegel, wat fotokaders en zelfgemaakte kunstwerken kunnen je muren meer karakter geven. Ook planten of leuke vazen kunnen je interieur een stuk levendiger maken. Met goedkopere accessoires maak je jouw stijlvolle woning helemaal af.

Lees Verder
Advertisement
Dit vind je mss ook leuk...

Meer in Nieuws

To Top