HomeNieuwsHarry Potter-boek geveild voor monsterbedrag

Harry Potter-boek geveild voor monsterbedrag

Een veilinghuis in Londen heeft een exemplaar van ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ verkocht voor een impressionant bedrag van 80.000 euro. Voordat je op zoek gaat naar jou Harry Potter-boek in de hoop wat extra galjoenen te verdienen, moet je weten dat het om een zeer zeldzame versie gaat.

Het gaat om de eerste druk van het eerste boek ‘Harry Potter and Philosopher’s Stone’. Deze oplage werd in 1997 gedrukt en diende meer als een eerste ontwerp van het boek. Er werden dan ook maar vijfhonderd kopies van de eerste druk gemaakt. Daarnaast staat ook J.K Rowling’s handtekening op de kaft, dat in 2003 nog geveild werd voor het goede doel.

Foutjes

Voor een prijs van 80.000 euro hoop je dat er niet te veel foutjes in staan, al geldt dat niet voor dit exemplaar. In het boek staan nog verschillende typfouten en slordigheden. Zo is het woord Philosopher’s bijvoorbeeld verkeerd gespeld op de achterflap en bevat Harry’s lijst met vereiste schoolbenodigdheden tweemaal “1 toverstaf”. Op de achterflap staat trouwens ook een merkwaardige tovenaar afgebeeld die niet in het verhaal voorkomt. Die tovenaar is gebaseerd op de vader van de illustrator, die de opdracht kreeg een willekeurige magiër op de flap te tekenen. Ondertussen is de jeugdreeks wereldberoemd en zijn er al meer dan vijfhonderd miljoen boeken van de serie verkocht in tachtig verschillende talen.

Harry Potter-boek geveild voor maar liefst 80.000 euro
Foto Wikipedia

Het bericht Harry Potter-boek geveild voor monsterbedrag verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels