Vind ons op

Zita

Groter aanbod op Netflix door VPN

Nieuws

Groter aanbod op Netflix door VPN

Heb je Netflix zo goed als uitgespeeld? Dan hebben we goed nieuws: dat lijkt alleen maar zo. Het aanbod dat Nederlanders kunnen zien, is nog maar het topje van de ijsberg. Door een VPN te gebruiken, kun je ook het aanbod uit andere landen zien. Daardoor is er een stuk meer te bekijken.

Doen alsof je je in een ander land bevindt

In Nederland en België kun je maar een beperkt aanbod op Netflix zien. Dit heeft te maken met de auteursrechten. Netflix neemt voor bijvoorbeeld de Benelux alleen van bepaalde producties licenties af. De streamingdienst mag andere films en series dan niet tonen, omdat het dan inbreuk zou maken op de auteursrechten. Om te voorkomen dat dit gebeurt, checkt Netflix je IP-adres. Komt je IP-adres uit Nederland of België? Dan kun je een beperkt aanbod zien.

Door een VPN te gebruiken kun je Netflix laten denken dat je je in het buitenland bevindt. Verbind bijvoorbeeld met een VPN-server in Amerika. De streamingdienst zal denken dat je je in Amerika bevindt en je het aanbod voor dit land tonen. Verbind je via India? Dan zie je bijvoorbeeld meer Bollywood-films.

Mag je een VPN gebruiken?

Er wordt vaak gedacht dat een VPN gebruiken illegaal is. In België en Nederland mag je gewoon een VPN gebruiken. Ook als je deze gebruikt om geblokkeerd aanbod beschikbaar te maken. Je mag de VPN niet gebruiken voor het downloaden van auteursrechtelijk beschermde content, of voor andere illegale activiteiten. Netflix streamen is legaal.

Netflix zelf verbiedt het gebruik van een VPN, in de algemene voorwaarden. Als je wordt betrapt, kun je dus de toegang kwijtraken. In de praktijk is dat nog nauwelijks gebeurd. In plaats daarvan blokkeert de aanbieder van films en series bepaalde VPN-servers. Het fijne is alleen dat VPN-aanbieders sneller nieuwe servers online brengen, dan de streamingdienst ze kan blokkeren.

Welke VPN heb ik nodig?

Wanneer je een VPN wilt gebruiken voor Netflix, is het belangrijk dat je kiest voor een VPN met hoge snelheden en een stabiel netwerk. Anders zal het beeld gaan haperen. Ook is het belangrijk dat je kiest voor een dienst met onbeperkte bandbreedte. Zonder genoeg bandbreedte kun je misschien je film of serie niet eens uitkijken.

Vergelijk online VPN diensten om erachter te komen welke VPN je voor Netflix het best kunt gebruiken. Soms kun je bij aanbieders ook een proefperiode nemen, om te zien of de verbinding echt bij je gebruik past. Een VPN is dus een handige truc om van meer vrijheid op Netflix te genieten.

Lees Verder
Advertisement
Dit vind je mss ook leuk...

Meer in Nieuws

To Top