HomeNieuwsGroen en Ecolo mogen op de koffie bij De Wever en Magnette

Groen en Ecolo mogen op de koffie bij De Wever en Magnette

Groen heeft een uitnodiging ontvangen van de preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) en gaat samen met Ecolo in op die uitnodiging voor een gesprek over de inhoud. Dat heeft de woordvoerder van Groen bevestigd.

“Groen heeft inderdaad een uitnodiging ontvangen van de koninklijke opdrachthouders Bart De Wever en Paul Magnette. Net zoals bij de vorige opdrachthouders gaan we in op die uitnodiging voor een gesprek over inhoud. Zoals altijd, zullen we die gesprekken voeren samen met onze zusterpartij Ecolo, waarmee we in het federaal parlement een gemeenschappelijke fractie vormen”, luidt de reactie van de partijwoordvoerder.

Trendbreuk

“De komende dagen zal moeten blijken of de uitnodiging voor de groenen waarachtig is”, voegt hij er nog aan toe. “Wij stellen ons constructief op. De uitdagingen in ons land zijn enorm, zowel op het vlak van klimaat als de gezondheidscrisis en sociaaleconomische crisis. De nieuwe federale regering moet een trendbreuk realiseren, zowel groen als sociaal, en zich focussen op de uitdagingen in het leven van mensen.”

De ontmoeting vindt vandaag plaats. Ecolo-covoorzitters Jean-Marc Nollet en Rajae Maouane, en Groen-Kamerfractieleider Kristof Calvo nemen fysiek deel aan het gesprek. Groen-voorzitster Meyrem Almaci neemt digitaal deel.

Uithaal naar Bouchez

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) zei dan weer dat Georges-Louis Bouchez en de MR beschikbaar blijven om te onderhandelen over een nieuwe federale regering. Hij reageerde daarmee op de snoeiharde uithaal van N-VA-voorzitter Bart De Wever, die stelde dat niemand van de ‘bubbel van vijf’ – socialisten, christendemocraten en N-VA – Bouchez in de regering wil. Hij schilderde de nota die de liberale voorzitters hadden overgemaakt aan de preformateurs af als een ‘sprookjesnota’.

Het bericht Groen en Ecolo mogen op de koffie bij De Wever en Magnette verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels