HomeNieuwsGiel Coopman verkozen tot “Jobstudent van het jaar”

Giel Coopman verkozen tot “Jobstudent van het jaar”

In het Oost-Vlaamse Ronse is de 22-jarige Giel Coopman verkozen tot “Jobstudent van het jaar”. Coopman kreeg zijn onderscheiding in één van de tuinen waar hij het onderhoud doet.

Met de verkiezing “Jobstudent van het jaar” willen ondernemersorganisatie Unizo en dienstengroep Liantis jaarlijks het belang van jobstudenten voor de economie onderstrepen. Ze hopen zo ook een soepel tewerkstellingsstatuut in de belangstelling te zetten.

Duivenliefhebber

Giel Coopman is student ingenieur-mechanica en in zijn vrije tijd duivenliefhebber. Hij werkt al sinds vanaf zijn vijftiende als jobstudent bij De Keyser Tuin en Landschap in Ronse, waar de huldiging plaatsvond. De jongeman versterkt er de vaste ploeg bij het onderhouden en aanleggen van tuinen.

Facebook Giel Coopman

“Een harde werker met doorzettingsvermogen en een goede teamspirit”, prijst zaakvoerder Philippe De Keyser zijn medewerker. Coopman krijgt als beloning een Unizo-award en een cheque met een extra maandloon.

Vrouwelijke jobstudenten

Momenteel mogen jobstudenten vrij doorheen het jaar werken, met een maximum van 475 uren. In 2017 deed 27 procent van de werkgevers volgens berekeningen van Liantis een beroep op jobstudenten. In 2013 – toen de wetgeving rigider was – was dat nog 22 procent. De gemiddelde jobstudent is 21 jaar. Vrouwelijke jobstudenten zijn met een aandeel van 57 procent in de meerderheid.

Het bericht Giel Coopman verkozen tot “Jobstudent van het jaar” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels