HomeNieuwsGearresteerde na aanrijding voetgangers in Trier is 51-jarige dronken man

Gearresteerde na aanrijding voetgangers in Trier is 51-jarige dronken man

De persoon die is opgepakt nadat een auto dinsdag inreed op mensen in een voetgangerszone in de Duitse stad Trier, is een 51-jarige man uit de Landkreis Trier-Saarburg. Dat meldt de politie van de stad in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts op Twitter. De man was onder invloed van alcohol.

De Duitse politie had eerder al gezegd dat ze de bestuurder van de man die op de voetgangers inreed had gearresteerd. Nu blijkt dat het om een 51-jarige man gaat, die onder de invloed was van alcohol. Volgens de politie is er geen sprake van een politiek motief voor het bloedbad, maar de dader reed met een auto wel opzettelijk in op de voetgangers. Justitie sluit niet uit dat psychiatrische problemen een rol speelden.

Bij het incident waarbij een grijze terreinwagen met hoge snelheid inreed op mensen in een voetgangerszone in Trier vielen zeker vier doden, waaronder een baby van negen maanden. Vijftien mensen zijn gewond geraakt, vier mensen hebben zware verwondingen. De andere dodelijke slachtoffers zijn een vrouw van 25, een man van 45 en een 73-jarige vrouw. De moeder van de overleden baby ligt in het ziekenhuis.

Rondvliegende lichamen

De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Rijnland-Palts zegt dat aan de route die de man in zijn auto aflegde te zien was dat de aanval opzettelijk was. “Hij is zigzaggend gereden om zoveel mogelijk leed te berokkenen aan de voetgangers”, aldus minister Roger Lewentz. Ook de burgemeester van Trier spreekt van een opzettelijke actie.

Volgens ooggetuigen reed de wagen aan zo’n snelheid dat de lichamen door de lucht vlogen. De auto raasde honderden meters door de voetgangerszone, bevestigde de politie.

Het bericht Gearresteerde na aanrijding voetgangers in Trier is 51-jarige dronken man verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels