HomeNieuwsBrussels gewest houdt vast aan extra streng coronaregime

Brussels gewest houdt vast aan extra streng coronaregime

De Gewestelijke Veiligheidsraad die bijeen werd geroepen door Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) heeft beslist om de verstrengde maatregelen die enkel in het Brussels gewest gelden, aan te houden. De avondklok geldt nog steeds van 22 tot 6 uur.

De negentien burgemeesters, de Procureur des Konings van Brussel, de Bestuurlijk Directeur-coördinator, de Gerechtelijke Directeur en de Korpschefs van de zes lokale politiezones en de Hoge Ambtenaar werden dinsdag op de Gewestelijke Veiligheidsraad allemaal ingelicht over de maatregelen die het Overlegcomité heeft genomen. Deze beslissingen worden nu zo consistent mogelijk uitgevoerd in het Brussels gewest.

Tot minstens 13 december

“Een aanpassing van de avondklok werd besproken”, klinkt het in een persbericht van minister-president Vervoort. Maar een versoepeling kwam er dus niet. Naast de avondklok van 22 tot 6 uur, blijft ook het verplicht dragen van een mondmasker, de sluiting van de winkels om 20 uur, een verbod op alcoholgebruik in openbare ruimtes nog tot 13 december van toepassing op het grondgebied van het Brussels gewest.

“Het is nog te voorbarig om te beslissen over een eventuele aanpassing of opheffing van deze maatregelen”, klinkt het. De Gewestelijke Veiligheidsraad heeft ingestemd met een rendez-vous-clausule en komt binnenkort opnieuw samen om deze punten te bespreken.

Het bericht Brussels gewest houdt vast aan extra streng coronaregime verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels