Connect with us

Zita

Feestdagen zijn dodelijk voor Thaise bestuurders: al 200 slachtoffers in drie dagen

Nieuws

Feestdagen zijn dodelijk voor Thaise bestuurders: al 200 slachtoffers in drie dagen

Wie nu de baan op moet in Thailand, kijkt maar beter uit zijn doppen. De laatste drie dagen vielen er bijna 200 verkeersdoden. Er werden ruim 1.600 ongevallen gemeld. 

Alles heeft te maken met de feestperiode. In Thailand drinken bestuurders dan wel eens een glaasje te veel en kruipen, tegen beter weten in, alsnog achter het stuur. Deze dagen worden ook wel omschreven als ‘de zeven gevaarlijkste dagen van het jaar’. Na drie dagen liep het dodental al op tot 200. Vorig jaar kwamen tijdens de beruchte week 423 mensen om het leven. De kans is dus groot dat dit aantal dit jaar geëvenaard zal worden. 

Dodelijk wegen

De ongelukken gebeurden vooral op de gevaarlijke wegen van het land. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt ze zelfs “de dodelijkste van Zuidwest-Azië”. Het WHO wijst met de vinger naar de politie die niet voldoende controles zou uitvoeren. Blijkbaar draagt slechts de helft van de motorrijders een helm en draagt maar 58 procent van de automobilisten een gordel. 

Het bericht Feestdagen zijn dodelijk voor Thaise bestuurders: al 200 slachtoffers in drie dagen verscheen eerst op Metro.

Lees Verder
Advertisement
Dit vind je mss ook leuk...
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in Nieuws

To Top