Vind ons op

Zita

Ophef over uitspraken Herman Brusselmans: «Ze noemden me een misogyne racist»

Entertainment

Ophef over uitspraken Herman Brusselmans: «Ze noemden me een misogyne racist»

Herman Brusselmans heeft afgelopen weekend tijdens de Literaire Marathon in Rotterdam kwaad bloed gezet met enkele uitspraken. Twee schrijfsters verlieten daarop zelfs de zaal.

Opvallend moment tijdens de Literaire Marathon in Rotterdam, waar driehonderd bekende schrijvers en aanstormende talenten samenkomen om naar elkaars voordrachten te luisteren. Ook Herman Brusselmans was van de partij.

Afstand doen van uitspraken

Hij had het onder meer over James Bond, en dat de opvolger van Daniel Craig een «zwarte, lesbische actrice, die ook nog eens obees is» zou moeten worden. Hij gebruikte daar echter het n-woord bij, wat voor heel wat verontwaardiging in de zaal zorgde. Twee Nederlandse schrijfsters, Bregje Hofstede en Alma Mathijsen, liepen zelfs boos de zaal uit. Hofstede gaf tevens aan dat ze haar voordracht alleen wilde doen als de organisatie afstand zou doen van de uitspraken van Brusselmans.

Geen discussie

Dat gebeurde ook. Er werd in de zaal nog geopperd om erover te discussiëren, maar daar had Brusselmans geen zin meer in. «Ik dacht: ik discussieer nog liever over de stoma van je tante Sonja en ik liet me door m’n chauffeur Robbie naar Gent terugbrengen, in de plensende regen», reageerde hij op ThePostOnline.

De 63-jarige Oost-Vlaamse schrijver begrijpt de commotie niet. «Ze noemden me een misogyne racist. Vooral de zin ‘My name is Bond, n*gga motherfucker James Bond’ joeg hen de gordijnen in. De humor ging totaal aan hen voorbij. Losers», lezen we in Het Nieuwsblad.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/ophef-over-uitspraken-herman-brusselmans-ze-noemden-me-een-misogyne-racist

Meer in Entertainment

To Top