HomeNieuwsDuitse verdachte in de zaak Maddie McCann hult zich in stilzwijgen

Duitse verdachte in de zaak Maddie McCann hult zich in stilzwijgen

De Duitser die ervan wordt verdacht de in Portugal verdwenen peuter Madeleine McCann te hebben ontvoerd en gedood wil pas vragen beantwoorden als hij bewijzen krijgt voorgelegd, zo heeft de Britse krant Daily Mirror op gezag van zijn advocaat gemeld.

Op 3 mei 2007 verdween Madeleine McCann net voor haar vierde verjaardag uit het vakantie-appartement dat het gezin in de Ocean Club in Praia da Luz in de Portugese Algarve had gehuurd. Haar ouders zaten wat verderop met Britse vrienden te eten.

Hoofdverdachte Christian Brückner

Onlangs maakten de Duitse politie en justitie verrassend bekend de 43-jarige Duitser Christian Brückner te verdenken van ontvoering van en moord op het meisje. Hij zit in Kiel in de gevangenis in verband met een drugsdelict.

Eerst bewijs

Brückner wil echter pas vragen beantwoorden als hij bewijzen krijgt voorgelegd in verband met de verdwijning van ‘Maddie’, aldus meester Friedrich Fulsche die de man verdedigt en hem heeft aangeraden zo te handelen. “Het komt aan de staat toe te bewijzen dat een verdachte een misdaad heeft gepleegd. Geen enkel beschuldigd iemand moet zijn onschuld bewijzen tegenover de onderzoek voerende autoriteiten.”

Het bericht Duitse verdachte in de zaak Maddie McCann hult zich in stilzwijgen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels