HomeNieuwsDaarom mag je een plastic flesje niet te veel hervullen

Daarom mag je een plastic flesje niet te veel hervullen

Tijdens de zomer is het belangrijk om elke dag voldoende water te drinken. Maar steeds nieuwe flesjes kopen, is niet zo goed voor de portemonnee. Daarom vullen veel mensen de oude flessen opnieuw met kraanwater. Al is dat niet zo gezond, waarschuwen experts.

Een plastic fles opnieuw gebruiken is geen goed idee. De reden? Als flesjes vaak hergebruikt worden, dan kan het water sporen van Bisfenol A (BPA) bevatten. Dit chemische stofje zit soms in plastic verpakkingen en kan het hormoonstelsel beïnvloeden. Volgens sommige wetenschappers heeft het zelfs een negatief effect op de vruchtbaarheid en is het kankerverwekkend.

Viezer dan likken aan een wc-bril

Naast BPA is er nog een ander probleem. Een waterflesje dat je meermaals gebruikt, wordt een broeihaard voor bacteriën. Onderzoekers van Treadmill Reviews onderzochten een heleboel flessen die een week lang werden gebruikt door atleten. Wat blijkt? Een flesje bevatte meer dan 900.000 bacteriën. Ter vergelijking: dat zijn er meer dan de hoeveelheid bacteriën die je gemiddeld vindt op een wc-bril. Een flesje één keer gebruiken en daarna recycleren is dus de boodschap.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels