HomeNieuwsBuitenlands aanbod films en series streamen: zo doe je dat

Buitenlands aanbod films en series streamen: zo doe je dat

Ga jij tijdens de lockdown ook sneller door alle films en series heen dan je zou willen? Als je alles van de Belgische Netflix inmiddels wel gezien hebt, zijn er nog steeds opties om meer films en series te kijken op de streamingdienst. Je kan namelijk met een simpel trucje het aanbod van een buitenlandse versie van Netflix zien, bijvoorbeeld van de Amerikaanse variant.

Netflix zoals Amerikaanse gebruikers die zien, daar kom je vanuit België niet zomaar in. Het is helaas geen kwestie van een taalinstelling in de app aanpassen of een extra Amerikaans abonnement afsluiten. Toch is er de mogelijkheid om vanuit België de Amerikaanse Netflix te gebruiken. En dat is fijn, want de streamingdienst staat erom bekend de meeste films en series aan te bieden in de Verenigde Staten.

Waarom verschilt het aanbod per land?

Streamingdiensten bepalen hun aanbod per land afzonderlijk. Dat heeft te maken met uitzendrechten. Wil een streamingdienst wereldwijd een film aanbieden, dan betaalt die dienst torenhoge uitzendrechten aan de makers. 

Per land worden die uitzendrechten afgesproken. Heeft een streamingdienst uitzendrechten betaald voor de Verenigde Staten, maar niet voor België, dan is die content wél te zien in Amerika, maar niet bij ons.

Buitenlandse films en series kijken met een VPN

Om toch toegang te krijgen tot het Amerikaanse aanbod op Netflix of een andere streamingdienst zoals Disney+ of HBO, kun je gebruikmaken van een VPN (virtueel privénetwerk). 

Dat werkt als volgt: een streamingdienst laat jou op basis van je virtuele locatie het aanbod zien dat op die locatie beschikbaar is. Die virtuele locatie wordt bepaald aan de hand van je IP-adres, een soort ID-kaart voor je internetverbinding.

Met behulp van een VPN kun je internetten vanaf een ander IP-adres. Een VPN-verbinding stuurt al je internetverkeer via een extra server het internet op. Zodra het die omleiding van de extra server verlaat, krijgt je internetactiviteit de kenmerken van de extra server.

De server van je VPN-verbinding kies je zelf uit in een app. Bij iedere server staat de (virtuele) locatie benoemd. Wil je de Amerikaanse variant van Netflix inzien, dan is het belangrijk dat je kiest voor een Amerikaanse server. 

Netflix denkt dan namelijk dat je gebruikmaakt van hun diensten vanuit de Verenigde Staten. Op die manier kun je al het Amerikaanse aanbod van Netflix inzien. En houd je van Franse films? Die kun je in de Franse versie van Netflix zien door je VPN-verbinding aan te leggen met een Franse server.

Belgische programma’s kijken in het buitenland

Wanneer je in het buitenland bent, kan een VPN ook zeer nuttig zijn. In dat geval werkt het andersom. Normaal gesproken krijg je in het buitenland te maken met een geoblokkade, maar verbind je VPN met een Belgische server, zodat streamingdiensten denken dat je vanuit België televisie wilt kijken. Dit werkt bijvoorbeeld voor VRT, VTM en GoPlay. 

Voor het inschakelen van een VPN heb je een abonnement nodig met bijbehorende app op je smartphone of tablet. Wil je geen extra kosten kwijt zijn? Dan zijn er ook voldoende gratis VPN’s op de markt. Let er wel op dat een VPN geschikt is voor streaming, want hier zijn niet alle VPN-aanbieders in gespecialiseerd.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels