Vind ons op

Zita

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen wegen passagiers voor ze op het vliegtuig stappen

Nieuws

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen wegen passagiers voor ze op het vliegtuig stappen

Volgens de nieuwe richtlijnen van de Amerikaanse toezichthouder, de ‘Federal Aviation Administration’, moeten passagiers zich binnenkort laten wegen voor ze aan boord gaan. Op die manier willen vliegtuigmaatschappijen de vliegveiligheid blijven garanderen.

Naarmate het percentage zwaarlijvigheid in de Verenigde Staten toeneemt, groeit ook de bezorgdheid over de vliegveiligheid. Het gemiddelde passagiersgewicht is namelijk uitermate belangrijk om de veiligheid aan boord te kunnen garanderen. Dat gemiddelde passagiersgewicht is nu veranderd, aldus de Amerikaanse toezichthouder voor passagiersvluchten FAA (de Federal Aviation Administration).

 

De doorsnee Amerikaan weegt vandaag 86 kg. Dat komt niet meer overeen met het “standaard gemiddelde passagiersgewicht” van 77 kg dat nu als norm wordt gebruikt. In de winter komen daar trouwens nog eens 2 kilo’s bij, omdat passagiers meer kledij dragen. Dat “standaard gemiddelde passagiersgewicht” moet dus dringend worden bijgewerkt.

 

Steekproef

Om het nieuwe gemiddelde te berekenen, zouden er regelmatig steekproeven moeten worden uitgevoerd. Daarbij zouden enkele passagiers op willekeurige basis gewogen worden. Het gewicht van de passagiers blijft natuurlijk voor de andere reizigers geheim en men zou ook zo’n test kunnen weigeren. Hoewel het niet duidelijk is of je bij het weigeren van zo’n analyse je gewicht zelf zal moeten inschatten. De FAA raadt aan om de steekproef elke 36 maanden uit te voeren. Zo blijven de cijfers relevant.

 

Blijken enkele passagiers te zwaar? Dan zouden er naar verluidt enkele stoelen uit het vliegtuig verwijderd kunnen worden. Zo zou het vliegtuig meteen minder wegen (en heb je ook wat meer beenruimte).

Foto: Pexels / K. Subiyanto

Lees Verder

Meer in Nieuws

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top