HomeNieuwsBizarTrump laat import van jachttrofeeën van olifanten toe

Trump laat import van jachttrofeeën van olifanten toe

Jachttrofeeën van olifanten die in Zimbabwe en Zambia gedood werden, mogen opnieuw ingevoerd worden. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump beslist. Nochtans was dat sinds 2014 verboden.

Het Amerikaans agentschap voor natuurbeheer verklaart volgens Amerikaanse media dat de import van slagtanden, hoofden, slurven en huiden van olifanten in het voordeel van het dier speelt. De sportjacht levert namelijk grote bedragen op die de bevolking weer in de natuur kan investeren.

Die vaststelling gaat in tegen de visie van de voormalige president Barack Obama. Het verbod werd in 2014 ingevoerd omdat het aantal Afrikaanse olifanten sterk gedaald was door de jacht. Niet echt voordelig voor de olifant dus.

Bedreigde diersoort

Olifanten staan op de lijst van bedreigde diersoorten en natuurbeschermingsorganisaties zijn dan ook niet over de beslissing te spreken. Terwijl er in het begin van de 20ste eeuw nog miljoenen olifanten in het wild leefden, waren dat er nog maar 350.000 in 2016. De import van jachttrofeeën zou de populatie nog meer bedreigen.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels