HomeNieuwsBizarProfessor leert studenten hoe ze xtc moeten maken

Professor leert studenten hoe ze xtc moeten maken

Een Japanse professor aan de universiteit van Matsuyama heeft bekend dat hij zijn leerlingen aanleerde hoe ze zelf MDMA kunnen produceren. Hij deed dat naar eigen zeggen “om hun kennis over medicijnen te verbeteren”. De man riskeert nu een celstraf van tien jaar.

Sommige mensen leren op school welk type zandleem er onder hun huis ligt, andere leren hoe ze zelf MDMA kunnen klaarmaken. Dat laatste is het geval voor studenten van de Japanse universiteit van Matsuyama. Tatsunori Iwamura, een professor aan de universiteit, had zijn klas bijgebracht hoe het productieproces van de drug in elkaar zat. Na een tip van iemand buiten de universiteit startte de politie met een onderzoek.

Elf studenten deden mee

Iwamura ontkent de aantijgingen niet. Hij stelt dat hij de kennis van zijn leerlingen over geneesmiddelen wilde verbeteren. In Japan is de productie van drugs voor academische redenen toegestaan als iemand een licentie daarvoor heeft. De 61-jarige academicus had blijkbaar de juiste toelating, alleen was die ondertussen al verlopen. Elf studenten zouden aan de productie hebben deelgenomen, meldt The Guardian. De professor is samen met zijn assistent en vier jongeren doorverwezen naar de procureur.

De universiteit heeft nog geen maatregelen genomen tegen de professor en wacht het verloop van het onderzoek. “We willen ons wel verontschuldigen voor de bezorgdheid die gecreëerd werd bij ouders en studenten”, aldus Tatsuya Mizogami, de voorzitter van de universiteit.

Het bericht Professor leert studenten hoe ze xtc moeten maken verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels