HomeNieuwsBizarOOH. Koppel sterft hand in hand na een huwelijk van 80 jaar

OOH. Koppel sterft hand in hand na een huwelijk van 80 jaar

Een ontroerend verhaal uit de Verenigde Staten. Een koppel is er na een huwelijk van 80 jaar hand in hand gestorven na een korte ziekenhuisopname. De twee lovebirds werden allebei 100 jaar oud.

In 1941 leerden Hubert en June Malicote elkaar kennen tijdens een kerkdienst in Hamilton, Ohio. Twee jaar later gaven ze elkaar het ja-woord.

De avond voor hun overlijden hadden June en Hubert nog een pizzaparty voor de familie georganiseerd. «Ze waren toen nog in goede gezondheid», zegt hun 76-jarige zoon Sam aan de Dayton Daily News. Maar na het etentje werd June plots ziek en werd ze door haar dochter Jo overgebracht naar het ziekenhuis. Hubert kon haar een paar dagen later bezoeken, waarop «hij instortte», aldus Sam. Hubert werd ook opgenomen en kreeg een bed toegewezen in dezelfde kamer als June. Niet veel later verloren zowel Hubert als June het bewustzijn. Verpleegkundigen zorgden er nog voor dat ze elkaars hand konden vasthouden.

Gebroken hart

Hubert stierf die avond om 9u15 aan «een gebroken hart». June overleed amper 20 uur later. «They went out together», zegt Sam. «Ze waren zo gelukkig samen.»

Facebook –

June en Hubert laten drie kinderen, zeven kleinkinderen en elf achterkleinkinderen na.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/ooh-koppel-sterft-hand-hand-na-een-huwelijk-van-80-jaar

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels