HomeNieuwsBizarMysterie ontrafeld: ‘Titanic’-regisseur legt uit waarom Jack niet op deur paste

Mysterie ontrafeld: ‘Titanic’-regisseur legt uit waarom Jack niet op deur paste

Iedereen die ‘Titanic’ ooit heeft gezien heeft het zich wel eens afgevraagd. Jong en oud, rijk en arm: we willen allemaal weten waarom Rose Jack niet op de deur liet drijven.

Eindelijk beantwoordt regisseur James Cameron het raadsel. “Het antwoord is heel simpel: omdat op pagina 147 van het script staat dat Jack sterft”, vertelde hij aan Vanity Fair. Cameron verklaarde verder dat het een artistieke keuze was. De deur was net groot genoeg voor Rose, maar niet groot genoeg om ook Jack te dragen.

Het lijkt erop dat de dood van Jack onvermijdelijk was, of je nu wel of niet denkt dat er genoeg plaats op de deur was. Cameron vertelde dat “als Jack had geleefd, het einde van de film zinloos was geweest. De film gaat over de dood en loslaten, Jack moest sterven. Of dat hij niet op de deur paste of dat de rookstapel op hem viel, de oceaan zou zijn rustplaats worden.”

Een beetje gek

De regisseur zei ook dat hij nooit had gedacht dat het zoiets groots zou worden. “Ik denk dat het allemaal een beetje gek is dat we deze discussie twintig jaar later voeren.” Hij voegde eraan toe dat het kunst wordt genoemd, dat dingen gebeuren om artistieke en niet om natuurkundige redenen.

Toch probeerde Cameron de scènes zo natuurkundig accuraat mogelijk te krijgen, zodat de hartbrekende scène realistisch zou zijn. Hij verkondigde dat hij zelf in het water was gestapt en mensen op een geïmproviseerde deur liet drijven om te bewijzen dat Rose met Jack aan haar zijde niet had kunnen overleven.

Vanaf nu kunnen we dus op beide oren slapen.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels