HomeNieuwsBizarHond krijgt werkloosheidsuitkering toegekend

Hond krijgt werkloosheidsuitkering toegekend

De Amerikaanse staat Michigan heeft een werkloosheidsuitkering van 360 dollar per week toegekend aan… een hond. De bizarre vergissing is mogelijk het gevolg van een mislukte poging tot identiteitsdiefstal. Dat meldt het Amerikaanse ABC News.

Michael Haddock uit Saugatuck, Michigan, ontving afgelopen zaterdag een brief van de staat van Michigan, gericht aan aan een zekere Michael Ryder. Dat is een samentrekking van zijn voornaam en de naam van zijn hond: Ryder. “U krijgt een uitkering toegekend van 360 dollar per maand”, zo liet de staat droogweg weten. “Ik was verrast om het te zien, maar ik heb eens goed gelachen,” aldus Haddock.

De man besloot echter om niet achter het geld aan te gaan, maar eerlijk te zijn en de fout recht te zetten. Na ontvangst van de brief nam Haddock contact op met de restaurantketen die als ‘laatste werkgever’ stond opgegeven en met het werkloosheidskantoor. Die laatste liet weten dat de computer de brief naar het adres van Haddock heeft verzonden, maar vervolgens ook de aanvraag als ‘verdacht’ heeft gemarkeerd. Dat komt doordat de laatste tijd vaak gevallen van identiteitsdiefstal en uitkeringsfraude werden vastgesteld. “Ik heb geen idee hoe iemand aan de naam van mijn hond is gekomen”, aldus Haddock. Jammer maar helaas: hond Ryder zal uiteindelijk dus toch geen uitkering kunnen trekken.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels