Vind ons op

Zita

Bizar

Hallucinant: skiër op heterdaad betrapt op doping

Bij een dopingrazzia in de marge van het WK noordse ski in het Oostenrijkse Seefeld is een langlaufer betrapt terwijl hij een bloedtransfusie kreeg. In totaal werden negen verdachten gearresteerd, onder wie vijf atleten uit Oostenrijk, Estland en Kazachstan.

De beelden van de inval tarten alle verbeelding. De agenten stootten in een hotel op een Max Hauke, een Oostenrijkse langlaufer, terwijl die een bloedtranfusie ondergaat. In de video is duidelijk te zien hoe de arm van de man aangesloten is aan het apparaat dat hem extra bloed toedient. De atleet weet dat vluchten geen zin heeft en buigt beschaamd zijn hoofd.

Twee maanden lang onderzoek

De inval maakte deel uit van een gecoördineerde actie tussen Duitse en Oostenrijkse autoriteiten. Daarbij werden in beide landen zeventien raids gehouden en werd er een internationaal dopingnetwerk opgerold, aldus de Oostenrijkse federale politie. De invallen kwamen er na een onderzoek van twee maanden, dat de boeken ingaat als Operation Bloodletting. Het onderzoek spitste zich toe op sportarts Mark S., die werkte vanuit het Duitse Erfurt. “Deze criminele organisatie voerde al jaren bloeddoping uit bij topatleten met als oogpunt hun prestaties te verbeteren”, is de conclusie van het onderzoek.

De betrokken sportarts en een handlanger werden gearresteerd in Erfurt, de overige arrestaties vonden in Seefeld plaats. Drie van de vijf skiërs die daar zijn opgepakt zijn vrijgelaten nadat ze bloeddoping hadden toegegeven.

Het bericht Hallucinant: skiër op heterdaad betrapt op doping verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top