HomeNieuwsBizarAmerikaanse stad verbiedt de verkoop en het gebruik van ballonnen

Amerikaanse stad verbiedt de verkoop en het gebruik van ballonnen

In New Shoreham zullen voortaan geen ballonnen meer de lucht ingaan. Het stadsbestuur van het eilandje in Rhode Island heeft unaniem beslist om de verkoop en het gebruik van de plastic speeltjes te verbieden. Zo wil het stadje een steentje bijdragen aan een beter milieu.

New Shoreham heeft deze week afscheid genomen van ballonnen. In een unaniem besluit heeft het stadsbestuur beslist om de verkoop en het gebruik van de speeltjes op het grondgebied van het eilandje in Rhode Island te verbieden. “We zijn heel bezorgd over de toestand van het milieu”, zegt Kenneth Lacoste, bestuurder van de raad, aan CNN. “Er is heel wat informatie die ons wijst op de schade die ballonnen aanrichten bij de populaties van wilde dieren in de buurt.”

Daarnaast is het stadsbestuur ook bezorgt over de fauna en flora in het naburige water. Milieuorganisaties hebben al meermaals hun bezorgdheid geuit over ballonnen die in de zee terechtkomen, aanspoelen op het strand en het milieu vervuilen. Het stadje nam een aantal maanden geleden ook al de beslissing om plastic zakjes voor eenmalig gebruik te bannen. “De maatregel over de ballonnen is daar een vervolg van.”

Boete van 160 euro

Op het eilandje zijn er geen speelgoed- of feestwinkels. Toch zijn er enkele zaken die ballonnen aanbieden. De nieuwe regel is maandag in werking getreden. Iedereen die er niet aan gehoorzaamt, zal een boete van 200 euro, of zo’n 160 euro, gepresenteerd krijgen. Ook enkele andere Amerikaanse steden, zoals Provincetown en Nantucket in Massuchusetts, hebben gelijkaardige bepalingen ingevoerd.

Het bericht Amerikaanse stad verbiedt de verkoop en het gebruik van ballonnen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels