Vind ons op

Zita

Actualiteit

Wat betekent komst nieuwe speler op telecommarkt? «Zal druk leggen op gevestigde waarden»

De komst van het Roemeense DIGI Communications als eerste volwaardige nieuwe speler op de Belgische telecommarkt in 25 jaar, zal volgens Test Aankoop voor lagere prijzen zorgen en druk leggen op de gevestigde waarden in het telecomlandschap. Dat meldt de consumentenorganisatie dinsdag in een reactie.

Test Aankoop is al langer vragende partij voor een vierde volwaardige telecomspeler op de markt om de telecomprijzen, die volgens de consumentenorganisatie veel te hoog liggen en hoger zijn dan in de buurlanden, naar beneden te krijgen.

«Het precieze aanbod van DIGI is dan nog wel een nobele onbekende, wij maken ons sterk dat meer concurrentie zal zorgen voor lagere prijzen en druk zal leggen op de gevestigde waarden in ons telecomlandschap. Zeker nu de koopkracht van de consument zwaar onder druk staat, zijn lagere facturen om te bellen of te surfen meer dan welkom», zegt Simon November van Test Aankoop.

Meerdere prijsverhogingen

Volgens de verbruikersorganisatie zal het ook belangrijk zijn voor de joint venture van Citymesh (zakelijke markt) en DIGI (consumentenmarkt) om toegang te krijgen tot vaste diensten zoals internet, «omdat veel consumenten als het ware vast zitten in een bundel met meerdere diensten en elk jaar opnieuw een of meerdere prijsverhogingen voorgeschoteld krijgen».

Om die reden is het volgens Test Aankoop belangrijk om de groothandelstarieven aantrekkelijker te maken voor alternatieve operatoren. De consumentenorganisatie kijkt hiervoor naar toezichthouder BIPT.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/wat-betekent-komst-nieuwe-speler-op-telecommarkt-zal-druk-leggen-op-gevestigde-waarden

Meer in Actualiteit

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top