HomeNieuwsActualiteitVrouw spot erg zeldzame ijsbeer in zuiden van Canada: «Een beer! Daar...

Vrouw spot erg zeldzame ijsbeer in zuiden van Canada: «Een beer! Daar is een beer!» (foto’s)

In het dorp Madeleine-Centre, in het zuiden van Canada, is zaterdag een ijsbeer gezien. De politie heeft de bewoners gewaarschuwd over het erg ongewone bezoek.

De regio ten zuiden van de rivier Saint-Laurence is momenteel bedekt onder een laag sneeuw. De politie riep inwoners op om binnen te blijven. Sophie Bonneville, een getuige, kon enkele foto’s maken van het roofdier. «De hond was aan het blaffen en ik hoorde mijn partner schreeuwen: ‘Een beer! Daar is een beer!», aldus Bonneville aan AFP. Niemand in de kleine stad van 2000 inwoners had ooit al een ijsbeer zo ver in het zuiden gezien, zegt ze. «Ze dachten dat ik een grap maakte. Hoe kon een beer het pakijs oversteken, zwemmen en tot hier komen? Zelfs de mensen aan de noordkust hadden nog nooit zoiets gezien.»

AFP / S. Bonneville

Het is erg uitzonderlijk dat een ijsbeer in die regio vertoeft. «Door de klimaatverandering is alles mogelijk», zegt Sophie Bonneville. «Waarom is de beer hier? Dat is verontrustend. Is het klimaatopwarming? Of is het gewoon een foutje van de natuur?»

De ijsbeer heeft in Canada het statuut van «kwetsbare» soort. Hun voortbestaan wordt bedreigd door de klimaatopwarming. De ijskappen, hun habitat, zijn aan het verdwijnen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/vrouw-spot-erg-zeldzame-ijsbeer-zuiden-van-canada-een-beer-daar-een-beer-fotos

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels