HomeNieuwsActualiteitVanaf vandaag kan je weer een ritje door Brussel maken met de...

Vanaf vandaag kan je weer een ritje door Brussel maken met de retrotram

Vandaag herintroduceert het trammuseum Brussel opnieuw de ‘Belle Epoque’-trams, een retrotram in de stijl van de vroege 20ste eeuw. Het is de eerste keer sinds de start van de pandemie dat het trammuseum het voertuig opnieuw door het centrum van de stad laat rijden. Ook op andere feestdagen tijdens het voorjaar en de zomer zullen de retrotrams rijden tussen het Justitiepaleis, Ter Kamerenbos en de Koninklijke Sint-Mariakerk in Schaarbeek.

Het Brusselse Trammuseum zet op verschillende feestdagen zijn historische trams opnieuw in. Op Paasmaandag (18 april), 1 mei (Dag van de Arbeid), 8 mei (Irisfeesten), 26 mei (Hemelvaart) en 15 augustus (Maria-Hemelvaart) zal je opnieuw met de Belle Epoque-tram onze hoofdstad kunnen verkennen.

Twee routes

De tram vertrekt vanaf het Poelaertplein, aan het Justitiepaleis, en biedt vanaf daar twee routes aan van ongeveer een halfuur. Zo kan je vanaf het Poelaertplein de tram nemen langs de luxueuze Louizalaan richting Ter Kamerenbos. De andere route rijdt langs het Koningsplein en de Botanique richting de Koninklijke Sint-Mariakerk in Schaarbeek.

Een ritje heen en terug kost zes euro en is gratis voor kinderen jonger dan zes jaar. Tijdens de Irisfeesten van 8 mei rijd je gratis met de retrotram. Meer informatie vind je op https://trammuseum.brussels/nl/.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/vanaf-vandaag-kan-je-weer-een-ritje-door-brussel-maken-met-de-retrotram

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels