HomeNieuwsActualiteitSparen bij internetbank bracht ruim drie keer meer op dan bij grootbank

Sparen bij internetbank bracht ruim drie keer meer op dan bij grootbank

De spaarrekening Santander Consumer Bank Vision+ was met voorsprong de best renderende van het afgelopen jaar. Bij een inlage van 10.000 euro die een heel jaar onaangeroerd bleef, bracht ze 161,90 euro op. Dat blijkt uit het overzicht dat Spaargids.be elk jaar publiceert. Ook op de tweede en derde plaats staan internetbanken: de NIBC Getrouwheidsrekening bracht 158,16 euro op en Aion Bank Extended 150 euro.

Dat is een pak meer dan de gewone spaarrekeningen van de Belgische grootbanken, die hun rente pas later op het jaar optrokken en waar de getrouwheidspremie dus nog niet volledig is verworven – dat gebeurt pas voor geld dat een jaar onaangeroerd staat. De klassieke spaarrekening van Belfius bracht in 2023 51,62 euro op, de KBC spaarrekening 48,54 euro en de gewone spaarrekening van BNP Paribas Fortis 30,13 euro, berekende Spaargids.be.

Stijging rente

«Er kwam in 2023 weer wat dynamiek in de markt», klinkt het. «De verschillen in vergoeding tussen de diverse banken en spaarrekeningen namen opnieuw toe. Vergelijken werd opnieuw interessant». Globaal lagen de spaaropbrengsten een pak hoger dan de voorbije jaren. Volgens Spaargids is het van 2015 geleden dat er meer rendement op een gewone spaarrekening te rapen viel. Dat heeft alles te maken met de stijging van de rente, die ook lenen fors duurder maakte dit jaar.

Voor 2024 loont het om opnieuw te vergelijken, want heel wat banken hebben de voorbije maanden hun tarieven aangepast. Bij ongewijzigd beleid levert een inlage van 10.000 euro in 2024 300 euro op bij de NIBC Getrouwheidsrekening, 285 euro bij Santander Consumer Bank Vision+ en 280 euro bij MeDirect Essential Sparen, berekende Spaargids.be.

alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/news/sparen-bij-internetbank-bracht-ruim-drie-keer-meer-op-dan-bij-grootbank

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels