HomeNieuwsActualiteitRusland waarschuwt voor derde wereldoorlog: «Het gevaar is ernstig»

Rusland waarschuwt voor derde wereldoorlog: «Het gevaar is ernstig»

Volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov is er «reëel» gevaar dat er een derde wereldoorlog komt. «Het gevaar is ernstig, het is reëel, het mag niet worden onderschat», zei Lavrov in een interview op de Russische televisie dat maandagavond door het ministerie van Buitenlandse Zaken op zijn Telegram-kanaal werd gedeeld.

Wel zou Rusland zo’n oorlog ontoelaatbaar vinden, stelt hij. Ook wil Rusland de «kunstmatige» risico’s op een nucleaire oorlog verminderen.

Onderhandelingsproces

Lavrov zei verder dat er hoe dan ook een akkoord zal komen met Oekraïne, maar dat de inhoud van dat akkoord afhankelijk is van de militaire situatie. Volgens de buitenlandminister doet Kiev alleen «alsof» ze onderhandelen. «Welwillendheid heeft beperkingen. Als het niet wederzijds is, helpt dat het onderhandelingsproces niet», aldus Lavrov.

Acteur

De Oekraïense president Volodimir Zelenski zou volgens de minister «een goede acteur» zijn. «Maar als je je goed richt op wat hij zegt, spreekt hij zichzelf duizenden keren tegen». Desondanks zegt hij dat Rusland het vredesoverleg met Oekraïne doorzet.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/rusland-waarschuwt-voor-derde-wereldoorlog-het-gevaar-ernstig

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels