Vind ons op

Zita

Actualiteit

Restaurant Boury in Roeselare krijgt derde Michelinster, 16 andere restaurants krijgen eerste ster

Restaurant Boury, van chef Tim Boury, in Roeselare heeft maandag een derde Michelinster in ontvangst mogen nemen. Driesterrenrestaurants Zilte van Viki Geunes en Hof van Cleve van Peter Goossens behouden hun drie sterren. Drie nieuwe restaurants kregen twee sterren toegewezen, 16 restaurants werden met een eerste ster bekroond.

Boury in Roeselare mag zich vanaf vandaag een driesterrenrestaurant noemen. Aan het eind van de uitreiking maandag, toen alle nieuwe bekroonde chefs verzamelden voor een groepsfoto, bleek dat er vanaf nu niet twee maar drie driesterrenrestaurants in ons land zijn. Zilte en Hof van Cleve behouden hun drie sterren.

Drie zaken werden met twee sterren beloond: Hertog Jan at Botanic in Antwerpen met chef Gert De Mangeleer, Colette-De Vijvers in Averbode met chef Tijs Vervloet en het Brusselse restaurant La Villa Loraine van chef Yves Mattagne.

Eerste sterren

Zestien restaurant kregen voor het eerst één Michelinster toegewezen: Vintage in Kontich, Hert in Turnhout, Arden in Villers-sur-Lesse, Fine Fleur in Antwerpen, Den Hert in Wannegem-Lede, Quai n4 in Ath, Nebo in Antwerpen, Fleur de Lin in Zele, Ryôdô in Luxemburg, Tinèlle in Mechelen, Rebelle in Marke, Gary Kirchens in Ordingen, La Villa de Camille et Julien in Luxemburg, Dim Dining in Antwerpen, Sense in Waasmunster en Toma in Luik.

De Young Chef Award is voor Ruben Christiaens van Vintage in Kontich, die ook zijn eerste Michelinster kreeg.

Voor de uitreiking werd al duidelijk dat tweesterrenrestaurant Comme chez Soi in Brussel één van haar sterren verliest, tot grote verbazing van chef Lionel Rigolet.

Maxime Sanzot van restaurant Racines uit Floreffe ontving de Sommelier Award.

841 restaurants

In totaal bevat de Michelingids België en Luxemburg 2022 841 restaurants. Drie kregen drie sterren, 23 werden met twee sterren bekroond en 115 restaurants hebben één ster. Ook zijn er 11 restaurants die een Groene Michelinster kregen, waarbij een duurzamere gastronomie wordt beloond.

Ook de Bib Gourmand Awards werden maandag uitgereikt: 147 restaurants, waarvan 24 nieuwe, kregen een speciale vermelding om hun uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

De volledige lijst is terug te vinden via https://guide.michelin.com/be/nl/articles

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/restaurant-boury-roeselare-krijgt-derde-michelinster-16-andere-restaurants-krijgen-eerste-ster

Meer in Actualiteit

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top