HomeNieuwsActualiteitPFOS-VERVUILING. Zaak tegen chemiebedrijf 3M wordt in februari gepleit

PFOS-VERVUILING. Zaak tegen chemiebedrijf 3M wordt in februari gepleit

Voor de vrederechter van het vijfde kanton in Antwerpen is dinsdag de zaak ingeleid die een gezin uit Zwijndrecht heeft aangespannen tegen chemiebedrijf 3M. In het bloed van de ouders en hun kinderen werden zeer hoge PFOS-waarden aangetroffen. Ze eisen nu een schadevergoeding van 3M. De zaak wordt op 14 februari 2023 gepleit.

Het gezin woont vlakbij de 3M-fabriek in Zwijndrecht. Tijdens graafwerken voor de Oosterweelverbinding bleek vorig jaar dat de gronden rond de site verontreinigd zijn met de chemische stof PFOS, wat allerlei gezondheidsproblemen kan veroorzaken. De gezinsleden lieten zich testen en in hun bloed werd tot meer dan honderdmaal de toegelaten hoeveelheid PFOS-waarden aangetroffen.

Het gezin is nu naar de vrederechter getrokken om een schadevergoeding te eisen van het chemiebedrijf. De uitspraak kan een belangrijk precedent vormen voor andere omwonenden die ook naar de rechter willen stappen. Het burgercollectief Darkwater 3M wil hen verenigen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/pfos-vervuiling-zaak-tegen-chemiebedrijf-3m-wordt-februari-gepleit

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels