HomeNieuwsActualiteitOok vriendin van Dave De Kock is opgepakt: «Ze heeft gelogen om...

Ook vriendin van Dave De Kock is opgepakt: «Ze heeft gelogen om hem te beschermen»

In het onderzoek naar de dood van de vierjarige Dean Verberckmoes is ook de vriendin van Dave De Kock, de verdachte, opgepakt. Het gaat om de Nederlandse R.W. In het Oost-Vlaamse Beveren heeft de burgemeester een rouwregister geopend. Dean woonde samen met zijn mama en zus in deelgemeente Verrebroek.

De vierjarige kleuter werd maandagavond levenloos aangetroffen in het Nederlandse Zeeland na een massale zoekactie. De man die op dat moment verantwoordelijk voor hem was, Dave De Kock, kon gearresteerd worden. De Kock zijn vriendin werd in de nacht van maandag op dinsdag uit haar bed gelicht.

«Gelogen»

Het is nog niet duidelijk wat de vrouw ten laste gelegd wordt, maar de vrouw zou dinsdag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. De moeder van Dean had verklaard dat de vriendin van De Kock had gelogen om hem te beschermen, stelt Het Nieuwsblad. «Ze vertelde de moeder van Dean vorige week aanvankelijk niet dat De Kock vertrokken was met de jongen. Ze beweerde dat het jongetje nog bij haar was. Pas zaterdag biechtte ze op dat De Kock de jongen had meegenomen. Toen afgelopen weekend een onderzoek werd opgestart naar de spoorloze De Kock, zou ze niet hebben kunnen verklaren welke kleren hij aanhad bij zijn vertrek. In het opsporingsbericht werd dit daarom niet vermeld. Achteraf bleek dat ze dit wel wist.»

Het parket Oost-Vlaanderen kan de informatie niet bevestigen. De onderzoeksrechter in Dendermonde, die het dossier in België leidt, heeft een persstop afgekondigd in het belang van het onderzoek.

Rouwregister

Beveren heeft een rouwregister geopend «zodat mensen op die manier hun steun kunnen betuigen met de nabestaanden», zegt burgemeester Van de Vijver. «Het is met grote verslagenheid dat wij kennis hebben genomen van het nieuws dat het lichaam van Dean werd teruggevonden. In naam van het gemeentebestuur, maar ook in naam van onze gemeenschap, wil ik ons medeleven uitspreken tegenover de mama van Dean en de familie, vrienden en kennissen die zich geconfronteerd zien met een groot verlies. Daarom zullen we in deelgemeente Verrebroek de vlaggen halfstok te hangen.»

Het rouwregister ligt ter beschikking in OC De Verre, het ontmoetingscentrum van Verrebroek, dinsdag vanaf 14 tot 20 uur en van woensdag tot en met zondag van 9 tot 20 uur.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/ook-vriendin-van-dave-de-kock-opgepakt-ze-heeft-gelogen-om-hem-te-beschermen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels