HomeNieuwsActualiteitNationale actiedag: Aangepaste treindienst verloopt zoals voorzien

Nationale actiedag: Aangepaste treindienst verloopt zoals voorzien

De treinen rijden woensdagochtend zoals aangekondigd. Dat zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. Die blijft reizigers wel aanraden om de dienstregeling op voorhand te raadplegen.

Wegens de algemene staking werkte de NMBS een alternatieve dienstregeling uit. Tussen de grote steden rijdt een derde van de IC-treinen. Van de voorstedelijke S-treinen en de lokale L-treinen rijdt een kwart. De meeste P-treinen, die worden ingelegd tijdens de ochtend- en avondspits, zijn geschrapt.

Vooral Wallonië

In Wallonië is de hinder groter dan in Vlaanderen. In het grootste deel van de provincies Namen en Luxemburg, en in een deel van Waals-Brabant is er helemaal geen treinverkeer, omdat er onvoldoende personeel beschikbaar is voor het seinhuis in Namen.

De spoorwegmaatschappij werkte de aangepaste dienstregeling uit op basis van het personeel – ook dat van spoornetbeheerder Infrabel – dat heeft aangegeven niet te zullen deelnemen aan de staking. Die is nog de hele dag van toepassing.

Internationale verbindingen

Internationale verbindingen van Thalys, Eurostar en TGV INOUI en de Amsterdammer rijden normaal. Wel is er hinder voor een aantal ICE-treinen van de Duitse spoorwegen, net als voor de nachttrein van de Oostenrijkse spoorwegen.

De Nightjet die dinsdagavond vertrekt in Wenen, rijdt niet verder dan Keulen, waarna reizigers met de ICE hun weg naar Brussel moeten voortzetten. Hetzelfde geldt voor de terugkerende trein op woensdagavond: die vertrekt vanuit Keulen naar Wenen, waardoor reizigers uit Brussel eerst de ICE moeten nemen.

De vakbonden voeren woensdag in heel het land actie voor meer koopkracht. Temmerman heeft geen weet van eventuele onverwachte acties of blokkades bij de NMBS.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/move/nationale-actiedag-aangepaste-treindienst-verloopt-zoals-voorzien

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels