HomeNieuwsActualiteitMama van Dean duidelijk over welke straf verdachte volgens haar moet krijgen

Mama van Dean duidelijk over welke straf verdachte volgens haar moet krijgen

De moeder van de vermoorde Dean, Elke Verberckmoes, vindt dat verdachte Dave De Kock nooit meer vrij mag komen. Dat zei ze tijdens een interview voor TV Oost.

Gisterenavond vond er een wake plaats op de Grote Markt in Sint-Niklaas. Ook Elke Verberckmoes, de mama van de overleden Dean, was daar aanwezig. Op de vraag hoe het met haar was, antwoordde ze het: «Ik vind het heel fijn dat er zoveel mensen naar hier gekomen zijn. Nu gaat het met me, maar er zijn momenten dat het echt wel gewoon binnenkomt. Het zal echter pas volledig binnenkomen als hij naar huis komt en ik hem een laatste knuffel kan geven», vertelt ze aan TV Oost.

Laatste moment

Het laatste moment dat Elke haar zoon zag, was toen hij haar mee afzette aan het ziekenhuis. «Hij zei toen: ‘mama, ik ga je missen’. De tranen rolden van zijn wangen. Dat zijn beelden die in mijn hoofd blijven hangen», klinkt het.

Nooit meer vrijkomen

Op de vraag wat er nu met de verdachte(n) moet gebeuren, is ze heel duidelijk. «Ze moeten gewoon hun straf krijgen, wat ze verdienen. Hij mag zeker niet meer vrijkomen. Hij moet gewoon uit mijn buurt blijven, want ik zou niet weten… Ik vind het verschrikkelijk», zucht ze.

Niet iedereen googelen

Ze betreurt dat sommige mensen op sociale media niet begrijpen dat ze zijn verleden niet kende. (De Kock werd in 2010 veroordeeld tot tien jaar cel voor de fatale mishandeling van de 2-jarige Miguel uit Ravels; red.) Dergelijke reacties raken haar hard. «Mensen hebben vertrouwen in mensen… Op sociale media lees ik berichten waar ik mijn buik vol van heb. Ik lees het niet meer, want dat zijn mensen zonder verstand. Je gaat niet iedereen googelen, dat mag ook eens gezegd worden», besluit ze.

Het volledig interview kan je HIER bekijken.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/mama-van-dean-duidelijk-over-welke-straf-verdachte-volgens-haar-moet-krijgen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels