HomeNieuwsActualiteitLuchtvaartmaatschappij lanceert ‘verboden zone voor kinderen’ op internationale vluchten

Luchtvaartmaatschappij lanceert ‘verboden zone voor kinderen’ op internationale vluchten

De Turks-Nederlandse luchtvaartmaatschappij Corendon Airlines wil de overlast die kinderen soms veroorzaken op vliegtuigen wegnemen met een ‘zone’ die uitsluitend voorbehouden is voor volwassenen. De maatregel geldt enkel voor vluchten tussen Amsterdam en Curaçao.

De Turks-Nederlandse luchtvaartmaatschappij Corendon Airlines introduceert vanaf 3 november een ‘verboden zone voor kinderen’ op vluchten tussen Amsterdam en Curaçao. «Die zone in het vliegtuig is bedoeld voor reizigers zonder kinderen en voor zakenreizigers die in een rustige omgeving willen werken», aldus een persbericht van de luchtvaartmaatschappij.

De luchtvaartmaatschappij voerde aan dat deze zones ook een positieve invloed zullen hebben op ouders, die zich «minder zorgen hoeven te maken over mogelijke reacties van medepassagiers als hun kind wat drukker is of huilt».

45 euro extra

De zones voor volwassenen bevinden zich in het voorste gedeelte van het vliegtuig en bestaan uit negen extra grote stoelen met extra beenruimte en 93 standaardstoelen, aldus de luchtvaartmaatschappij. De zone zal met muren en gordijnen «fysiek gescheiden» zijn van de rest van het vliegtuig. Die «afgeschermde omgeving» moet bijdragen aan «een rustige en ontspannen vlucht», aldus Corendon Airlines.

Stoelen voor een enkele reis in de ‘adult only’-zone kosten 45 euro extra. De extra grote stoelen kosten 100 euro extra kosten. Om de stoelen te reserveren moeten passagiers minstens 16 jaar oud zijn.


Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/move/luchtvaartmaatschappij-lanceert-verboden-zone-voor-kinderen-op-internationale-vluchten

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels