HomeNieuwsActualiteitKwart van treinen rijdt op algemene stakingsdag, hinder grootst in Wallonië

Kwart van treinen rijdt op algemene stakingsdag, hinder grootst in Wallonië

Als gevolg van de interprofessionele staking zal het treinverkeer woensdag ernstig verstoord zijn. Spoorwegmaatschappij NMBS werkte een alternatieve dienstregeling uit waarbij een kwart van de treinen zou rijden.

De spoorhinder zal dinsdagavond om 22 uur al starten en aanhouden tot donderdagochtend. Tussen de grote steden zal een derde van de IC-treinen rijden. Van de voorstedelijke S-treinen en de lokale L-treinen rijdt een kwart. De meeste P-treinen, die worden ingelegd tijdens de ochtend- en avondspits, worden geschrapt. De NMBS werkte de alternatieve dienstregeling uit op basis van het personeel – ook dat van spoornetbeheerder Infrabel – dat heeft aangegeven niet te zullen deelnemen aan de staking.

Wallonië hardst getroffen

In Wallonië zal de hinder groter zijn dan in Vlaanderen. De NMBS geeft aan dat er helemaal geen treinverkeer zal zijn in het grootste deel van de provincies Namen en Luxemburg, en in een deel van Waals-Brabant. «Dat komt doordat er onvoldoende personeel beschikbaar is in het seinhuis van Infrabel in Namen, dat noodzakelijk is om het treinverkeer veilig te laten verlopen», luidt het. «Ook in een aantal andere stations in het land zullen er weinig tot geen treinen stoppen.»

De NMBS raadt reizigers aan om de routeplanner te raadplegen voor ze naar het station vertrekken. Die zal alleen de treinen aangeven die effectief rijden.

Woensdag voeren de vakbonden in alle sectoren actie voor meer koopkracht.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/move/kwart-van-treinen-rijdt-op-algemene-stakingsdag-hinder-grootst-wallonie

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels