HomeNieuwsActualiteitKremlin ontkent hand te hebben in dood Prigozjin: «Leugens»

Kremlin ontkent hand te hebben in dood Prigozjin: «Leugens»

Het Kremlin heeft vandaag ontkend achter de dood van Wagner-baas Jevgeni Prigozjin te zitten. «Dat is een grove leugen. We moeten deze kwestie benaderen gebaseerd op de feiten», verkondigde Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov.

Prigozjin kwam woensdag vermoedelijk om het leven toen zijn vliegtuig crashte in de buurt van Moskou. De Russische president Vladimir Poetin leek donderdag zijn dood te bevestigen door zijn deelneming te betuigen aan Prigozjins familie.

Hij zei ook dat onderzoek moest uitwijzen wat er juist met zijn voormalige vertrouweling Prigozjijn, die twee maanden geleden met zijn huurlingen tegen het Kremlin in opstand kwam, gebeurd was. «Dat zal tijd kosten», benadrukte Poetin. Hij beloofde dat het onderzoek «tot op de bodem» zal gaan.

Poetin heeft overigens vandaag een decreet ondertekend dat leden van paramilitaire organisaties ertoe verplicht trouw te zweren aan Rusland, net als de soldaten van het reguliere Russische leger. Bovendien moeten ze «de orders van commandanten en superieuren strikt opvolgen».

Niet neergeschoten met raket?

Overigens wijst niets erop dat het vliegtuig met daarin Prigozjin is neergeschoten met een grond-luchtraket. Dat heeft het Pentagon gezegd. Het Amerikaanse leger heeft «geen enkele informatie die wijst dat een grond-luchtraket» betrokken was bij de crash van Prigozjin, zei woordvoerder Pat Ryder, die de berichten over het gebruik van een dergelijk wapen afdeed als «onnauwkeurig».

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/news/kremlin-ontkent-hand-te-hebben-dood-prigozjin-leugens

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels