HomeNieuwsActualiteitInstagram krijgt binnenkort NFT’s

Instagram krijgt binnenkort NFT’s

Binnenkort zullen NFT’s beschikbaar zijn op Instagram. Dat zei Mark Zuckerberg tijdens een presentatie op het Amerikaanse festival SXSW. De unieke digitale tokens zullen volgens de CEO van Meta in de nabije toekomst beschikbaar zijn in de app.

«We zijn bezig om NFT’s op korte termijn naar Instagram te brengen, maar we moeten nog een hoop technische dingen oplossen voordat we zover zijn», vertelde Zuckerberg. Hoe de NFT’s er in de app zullen uitzien, is nog niet bekend: «Wat het precies wordt, kan ik nu nog niet zeggen.»

Wat zijn NFT’s?

Een NFT of een non-fungible token is een onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat. Dit certificaat kan je koppelen aan een digitaal object zoals een afbeelding, video of liedje en komt terecht in een blockchain, een openbare database. Een NFT is een certificaat waar een unieke code, een link naar het object en een handtekening van de eigenaar instaat. Het is dus een soort bewijs dat jij de bezitter van een bestand bent. Met de aankoop van een non-fungible token kan iedereen jouw afbeelding bekijken of jouw liedje beluisteren, maar mogen anderen de bestanden zelf niet verspreiden.

Het is niet de eerste keer dat Instagram interesse toont in NFT’s. Eerder zei topman Adam Mosseri al dat het bedrijf actief bezig was met de technologie te ontdekken, Instagram zal echter niet het eerste sociale mediaplatform zijn dat het gebruik van de digitale token mogelijk maakt. Eerder dit jaar introduceerde Twitter de mogelijkheid om zijn gebruikers een NFT als profielfoto te laten gebruiken. Bij het klikken op de profielfoto kom je terecht in de metadata van de NFT’s en krijg je meer info over de token.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/instagram-krijgt-binnenkort-nfts

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels