HomeNieuwsActualiteitIN BEELD. Bosbrand nabij Amerikaanse Yosemite breidt zich verder uit: 6.000 mensen...

IN BEELD. Bosbrand nabij Amerikaanse Yosemite breidt zich verder uit: 6.000 mensen geëvacueerd

De bosbrand in de buurt van het Amerikaanse nationaal park Yosemite in de staat Californië breidt zich verder uit. Het is een van de grootste bosbranden van dit jaar. Tegen zaterdagnamiddag (plaatselijke tijd) was een oppervlakte van zowat 38 vierkante kilometer getroffen, zo melden de autoriteiten. De brand kon nog niet ingedamd worden.

Meer dan 6.000 mensen moesten hun woningen al verlaten. Zowat 2.000 gebouwen worden door de vlammen bedreigd. De brand brak vrijdagnamiddag uit in Mariposa en werd snel groter.

AFP / J. Sullivan

Over een afstand van verscheidene kilometers langs Highway 49 werden mensen verzocht hun woningen te verlaten. Het vuur verspreidt zich snel door het warme, droge weer en door de droogte, zei Cal Fire. Bijna 400 brandweerlui bestrijden het vuur met steun van blushelikopters.

AFP / J. Sullivan

Het zuidwesten van de Verenigde Staten kampt al weken met meerdere bosbranden, die volgens de autoriteiten aangewakkerd worden door de aanhoudende droogte.

AFP / J. Sullivan

Week blussen

Brandweerofficieren zeiden dat het een week zou kunnen duren voordat de brand volledig onder controle is.

AFP / J. Sullivan

De autoriteiten zijn op zoek naar de oorzaak van de brand, die in de omgeving van Highway 140 uitbrak. In Mariposa werden verscheidene centra voor geëvacueerde inwoners ingericht.

AFP / J. Sullivan

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/beeld-bosbrand-nabij-amerikaanse-yosemite-breidt-zich-verder-uit-6000-mensen-geevacueerd

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels