HomeNieuwsActualiteitHITTE. Honderden reizigers zitten urenlang vast op snikhete Thalys (video)

HITTE. Honderden reizigers zitten urenlang vast op snikhete Thalys (video)

Zowat tweehonderd passagiers hebben dinsdag de nacht doorgebracht op een gestrande Thalys in het station van Paris-Nord. Dat bevestigt een woordvoerder van Thalys woensdag aan Belga. De hogesnelheidstrein kreeg dinsdag af te rekenen met een panne door de hitte, maar kon woensdagochtend zijn tocht verderzetten.

Uit filmpjes op sociale media en getuigenissen in Het Laatste Nieuws bleek dat het op de trein heel warm werd. Volgens Thalys klopt het dat er gedurende een uur problemen waren met de airco. De thalys stond in het totaal meer dan vier uur stil. Op sociale media beweren mensen dat de deuren van de trein niet open konden en dat verschillende mensen onwel werden.

De treinmaatschappij bevestigt ook dat er een ruit werd ingeslagen, wat ook te zien is op die filmpjes.


Bewoners van Saint-Denis gooiden vervolgens flesjes water door de gebroken ruit van de thalys.


Omdat de trein niet kon vertrekken, moesten de passagiers op zoek naar een overnachting in Parijs. Door de hoge bezettingsgraad in de hotels, dienden zowat tweehonderd onder hen de avond door te brengen op de trein. Daar werden dekens, kussens en eten en drinken ter beschikking gesteld. Woensdagochtend kon de trein dan het station van Paris-Nord verlaten.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/hitte-honderden-reizigers-zitten-urenlang-vast-op-snikhete-thalys-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels