HomeNieuwsActualiteitDuurste nummerplaat ter wereld gaat onder de hamer voor 13,5 miljoen euro

Duurste nummerplaat ter wereld gaat onder de hamer voor 13,5 miljoen euro

Een gepersonaliseerde numerplaat is in Dubai onder de hamer gegaan voor maar liefst 55 miljoen dirhams (13,5 miljoen euro). Volgens Emirates Auction, de organisatoren van de veiling, is dat een wereldrecord. De nummerplaat met ‘P7’ op werd te koop aangeboden in het kader van een liefdadigheidsproject.

De veiling vond eerder deze maand plaats. Andere nummerplaten gingen onder de hamer voor 2.950.000 dirhams (725.000 euro) en 140.000 dirhams (34.000 euro). In totaal bracht de veiling een gigantisch bedrag van 71 miljoen dirhams op, ofwel 17,5 miljoen euro.


De opbrengsten van de verkoop gaan naar ‘One Billion Meal’, een campagne van Sjeik Mohammed bin Rasjid Al Maktoem, de emir van Dubai en de minister-president van de Verenigde Arabische Emiraten. Die campagne ondersteunt kwetsbare gezinnen tijdens de ramadan.

Traditie

Het vorige record stond op naam van Saeed Abdul Ghaffar Khouri die een nummerplaat kocht voor 52,5 miljoen dirhams (12,9 miljoen euro) in 2008.

Volgens Bloomberg is het niet uitzonderlijk dat nummerplaten in de Verenigde Arabische Emiraten geveild worden voor het goede doel.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/wtf/duurste-nummerplaat-ter-wereld-gaat-onder-de-hamer-voor-135-miljoen-euro

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels