HomeNieuwsActualiteitDuizenden gasten boeken Airbnb’s in Oekraïne zonder er te willen slapen: «Geloof...

Duizenden gasten boeken Airbnb’s in Oekraïne zonder er te willen slapen: «Geloof in mensheid is hersteld»

Mensen van over de hele wereld zijn Airbnb’s aan het boeken in Oekraïne. Een reis naar het belegerde land zit er op dit moment niet aan te komen voor de gasten. Wel maken hun boekingen deel uit van inzamelingsactie die kort na het begin van de Russische invasie opgestart werd. Brian Chesky, een medeoprichter van Airbnb, zei in een tweet dat de actie al 1,7 miljoen euro opbracht.

Via de actie willen de gasten mensen in Oekraïne financieel ondersteunen. Tussen 2 en 3 maart alleen al boekten meer dan 61.000 gasten een verblijf via Airbnb in Oekraïne. Volgens CNN komen meer dan de helft van de boekingen van Amerikanen. Organisatoren roepen op om boekingen te maken voor de eerstvolgende dagen, zodat verhuurders snel hun geld kunnen ontvangen. Daarnaast vragen ze om zeker te controleren dat de Airbnb verhuurd wordt door een individu en geen bedrijf.

Steunberichten

Om de socialemediacampagne warm te houden, delen verschillende mensen online hun interacties met de lokale verhuurders in Oekraïne. Zo deelde Quentin Quarantino, een 26-jarige influencer uit New York, verschillende antwoorden van Airbnb-verhuurders. Een verhuurder schreef: «Ik wil je heel erg bedanken hiervoor. Ons leven en ons huis is van ons weggerukt. Nu zijn we vluchtelingen en weten we niet wanneer deze nachtmerrie tot een einde zal komen. Het zijn acties zoals de jouwe die mijn geloof in de mensheid herstellen.»

Iemand anders schrijft dat die samen met twee kinderen van drie en zes jaar oud in een kelder ondergedoken zijn Kiev, samen met een andere familie met een meisje van zes en een oudere vrouw: «Je hebt geen idee hoe waardevol dit is op dit moment.»


CNN bericht ook over een Oekraïense man die meer dan tien boekingen kreeg op één dag: «Het was zo verrassend. Ik heb al heel wat van mijn vrienden en familie gezegd dat ik dit geld heel erg kan gebruiken om mensen te helpen die het nodig hebben.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/duizenden-gasten-boeken-airbnbs-oekraine-zonder-er-te-willen-slapen-geloof-mensheid-hersteld

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels