HomeNieuwsActualiteitDinsdag begint driedaagse van spoorstakingen

Dinsdag begint driedaagse van spoorstakingen

Wie deze week afhankelijk is van de trein om ergens te geraken, houdt beter een alternatief achter de hand. Op dinsdag 29 november, woensdag 30 november en donderdag 1 december vinden vakbondsacties plaats, meldt spoorwegmaatschappij NMBS. Dinsdag rijdt amper een kwart van de treinen.

Het vakbondsfront bij de spoorwegen houdt dinsdag een nieuwe spoorstaking. ACOD Spoor, ACV Transcom en VSOA Spoor willen op die manier het tekort aan investeringen bij NMBS en Infrabel aan de kaak stellen. De staking start maandavond om 22 uur.

NMBS heeft op basis van het aantal personeelsleden dat niet deelneemt aan de staking een alternatieve treindienst uitgewerkt. In totaal rijdt slechts een kwart van de treinen. Zo goed als alle piekuurtreinen worden geschrapt. Voorts rijden twee op de vijf IC-treinen en één op vier L- en voorstedelijke S-treinen.

GEEN TREINEN

De hinder zal het grootst zijn in Wallonië omdat er onvoldoende personeel beschikbaar is in het seinhuis van Infrabel in Namen. In het grootste deel van de provincies Namen en Luxemburg en in een deel van Waals-Brabant, rijden er daarom geen treinen.

VOORBEREIDEN

NMBS raadt de reizigers aan om hun treinreis goed voor te bereiden. De details van de dienstregeling kunnen geraadpleegd worden via de online reisplanner van NMBS, via de app of website.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/move/dinsdag-begint-driedaagse-van-spoorstakingen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels