HomeNieuwsActualiteitDeze zomer minder controles door geldgebrek bij federale politie: «Heel slecht signaal»

Deze zomer minder controles door geldgebrek bij federale politie: «Heel slecht signaal»

De federale wegpolitie zal tijdens de zomer minder alcohol- en snelheidscontroles uitvoeren. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt door ACV Politie aan Belga bevestigd. Volgens Joery Dehaes van ACV Politie gaat het om een «heel slecht signaal» en wordt op die manier aan de basistaken van de federale politie geraakt.

De maatregel vloeit voort uit de besparingen bij de federale politie. Die beschikt over een vast budget (personeelskosten), maar ook een flexibel deel voor onder meer acties en weekendwerken. In de loop van het jaar werd het budget voor het flexibel deel van de kosten bijgestuurd, waardoor de wegpolitie nu serieus op de rem moet gaan staan, legt Dehaes uit.

Absolute minimum

«Dat betekent dat er geschrapt zal worden in het aantal weekend- en nachturen en enkel nog het absolute minimum zal overblijven», duidt Dehaes. «Dat is zowel voor de politieagenten zelf, die niets extra bovenop hun loon kunnen verdienen, als voor de hele maatschappij een zeer slecht signaal. Iedereen weet namelijk dat er in het weekend net het meeste dronken bestuurders rondrijden en dat de snelheid ’s nachts omhoog gaat.»

Dat de lokale politie wel kan inspringen, klopt volgens de vakbondsman niet. «De snelwegen komen in de praktijk namelijk toe aan de federale politie.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/deze-zomer-minder-controles-door-geldgebrek-bij-federale-politie-heel-slecht-signaal

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels