HomeNieuwsActualiteitDe Blonden Os: geen klein bier!

De Blonden Os: geen klein bier!

Blonden Os is een van die charmante blonde bieren die zo typisch zijn voor ons bierland. Een ware lekkernij die perfect is om van te genieten tijdens een ontspannen moment met vrienden, op het terras van een café of elders. Het bier heeft zelfs een mascotte!

De Brugse brouwerij ‘Den Os’, opgericht in de 18e eeuw, stopte met brouwen in 1958. In 2015 opende de brouwerij opnieuw de deuren om er brouwinstallaties en een distilleerderij in onder te brengen. Hoewel de Bourgogne des Flandres nog steeds het belangrijkste bier is, werden er twee nieuwe bieren toegevoegd aan het assoritment: Bruinen Os en Blonden Os.

Uiteraard herinneren deze namen aan de oorsprong van de brouwerij, maar ook aan de verwijzing naar haar huidige mascotte, de os. Toen het standbeeld van een os in hars door de deuren van de brouwerij in Brugge werd gedragen, was het team zo gecharmeerd door de nieuwe figuur dat ze hem meteen een naam gaven: Bert is geboren!

Bert reist nu mee met de brouwers naar bierbeurzen en zelfs bierfestivals waar andere brouwers het soms aandurven om op zijn rug te klimmen. Bert schaart een heel leger fans achter zich. Je kunt zijn avonturen volgen op zijn Instagrampagina @Bertdenos

Kom de brouwerij bezoeken!

De Blonden Os is 6,5%. Het is een typisch Belgisch bier, op basis van gemoute gerst, licht bitter, met kruidige tonen zoals koriander. «Het bier past goed bij zachte kazen of blank vlees. Het is misschien wat persoonlijk, maar ik zou er zelf geen rood vlees bij eten. Ik wil Berts gevoelens niet kwetsen», grapt Thomas Vandelanotte, Meester-Brouwer die het bier liefst als aperitief drinkt.

Je kunt ook de brouwerij in Brugge bezoeken en vragen stellen aan de brouwers. Met uitzondering van maandag is de brouwerij elke dag geopend van 10 tot 18 uur, met de laatste toegang om 17 uur. Tijdens de schoolvakanties is de brouwerij wel open op maandag.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/cultuur/de-blonden-os-geen-klein-bier

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels