HomeNieuwsActualiteitBenzine wordt vanaf morgen opnieuw fors duurder

Benzine wordt vanaf morgen opnieuw fors duurder

De prijs van benzine gaat vanaf morgen weer de hoogte in, zo maakte de FOD Economie vandaag bekend.

Voor een liter benzine 95 (E10) stijgt de maximumprijs met 6,4 eurocent tot 1,9030 euro. De maximumprijs van een liter benzine 98 (E5) gaat zelfs boven de 2 euro per liter, tot 2,0110 euro. Een volle tankbeurt met Super 95 kost zo 3,20 euro meer, met Super 98 zelfs 4 euro, berekende de website Mazout.com.

Bijna recordprijs

De benzineprijs staat daarmee bijna opnieuw op het record van midden maart, toen de maximumprijs boven de 1,95 euro per liter afklokte voor benzine 95 en boven de 2,02 euro voor benzine 98. Daarop voerde de federale regering een tijdelijke verlaging door van de accijnzen op brandstoffen, al zeker tot 30 september. Een deel van die verlaging is intussen reeds kwijtgespeeld, al zou de prijs aan de pomp zonder die ingreep nog een pak hoger liggen.

Stookolie

Ook stookolie wordt morgen opnieuw wat duurder, met een maximumprijs van 1,3402 euro per liter (+0,0211) voor een tankbeurt vanaf 2.000 liter.

De hogere prijzen voor benzine en stookolie zijn volgens de FOD Economie het gevolg van hogere noteringen van olieproducten of van de biocomponenten op de internationale markten.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/benzine-wordt-vanaf-morgen-opnieuw-fors-duurder

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels