HomeNieuwsActualiteitApple waarschuwt mensen die hun iPhone opladen terwijl ze slapen

Apple waarschuwt mensen die hun iPhone opladen terwijl ze slapen

Apple heeft een waarschuwing uitgebracht omtrent de risico’s rond het opladen van een iPhone in bed. Zo kan het gevaarlijk zijn om je smartphone tijdens het opladen onder je kussen te leggen.

Na een dag is de kans groot dat je iPhone aan een nieuwe oplaadbeurt toe is. Vaak laden mensen hun toestel op wanneer ze gaan slapen, maar dat is niet altijd zonder gevaar. Zo waarschuwt het Amerikaanse technologiebedrijf dat je een opladende iPhone best niet in je bed laat liggen. «Slaap niet op je iPhone of oplaadkabel en leg het toestel niet onder een kussen, deken of je lichaam als het aangesloten is aan het stopcontact. Leg je toestel of oplaadkabel in een goed geventileerde ruimte tijdens het opladen», klinkt het.

Originele oplader

Doe je dat wel, dan kan dat in het slechtste geval leiden tot brand, elektrische schokken, verwondingen of schade aan het toestel of andere eigendommen. Daarnaast waarschuwt Apple voor het gebruik van niet-officiële oplaadadapters. Zo bieden niet-originele opladers niet altijd dezelfde veiligheidsnormen die Apple garandeert.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/geek/apple-waarschuwt-mensen-die-hun-iphone-opladen-terwijl-ze-slapen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels