HomeNieuwsActualiteitAllerrijksten 1.400 miljard dollar armer in eerste halfjaar

Allerrijksten 1.400 miljard dollar armer in eerste halfjaar

Het vermogen van de rijkste vijfhonderd personen op aarde is in de eerste zes maanden van 2022 in het snelste tempo ooit geslonken. Financieel persbureau Bloomberg, dat een eigen ranglijst van grootste vermogens bijhoudt, berekende dat ze het afgelopen halfjaar 1.400 miljard dollar (1.346 miljard euro) van hun rijkdom zagen verdampen.

Het vermogen van ’s werelds rijkste persoon Elon Musk daalde met bijna 62 miljard dollar. De topman van Tesla en SpaceX houdt nog altijd een kleine 209 miljard dollar over. De nummer twee op de rijkenlijst, Amazon-oprichter Jeff Bezos, raakte bijna 63 miljard dollar kwijt en heeft nu een vermogen van 129,6 miljard dollar. Op drie staat Bernard Arnault, de Fransman achter luxemerkenbedrijf LVMH: hij ziet 49,3 miljard dollar verdampen en houdt nog 128,7 miljard dollar over.

Bill Gates van Microsoft is de vierde en laatste supervermogende die meer dan 100 miljard dollar heeft. Hij verliest 23,4 miljard dollar en houdt 114,8 miljard over. Mark Zuckerberg, topman van Facebook-moeder Meta, raakte meer dan de helft van zijn vermogen kwijt en houdt nog 60 miljard dollar over, wat hem doet landen op de 17e plaats in de ranglijst.

Koersverlies

De daling heeft alles te maken met de malaise op de aandelenmarkten, waar renteverhogingen en de vrees voor een recessie koersverliezen hebben veroorzaakt. In de voorgaande jaren zorgden coronasteun van overheden en de lage rentes er juist voor dat veel geld in aandelen, huizen en cryptomunten werd gestoken, waardoor deze bezittingen in waarde stegen.

Juist techbedrijven als Tesla, Meta en Amazon verliezen nu fors aan waarde op de beurzen omdat ze relatief duur zijn. Veel van het vermogen van Bezos, Musk en Zuckerberg zit net in de belangen die ze in hun bedrijven hebben.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/algemeen/allerrijksten-1400-miljard-dollar-armer-eerste-halfjaar

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels