HomeNieuwsActualiteitAldi haalt Pirato-chips uit de rekken: "Voor mij is dit een besparing"

Aldi haalt Pirato-chips uit de rekken: “Voor mij is dit een besparing”

Een klassieker uit het chipsrek zal binnenkort verdwijnen. Pirato, het chipsmerk van de Aldi, houdt ermee op. Voortaan gaan de krokante chips door het leven als ‘Sun Snacks’.

Pirato-chips waren al lange tijd een klassieker bij chipsliefhebbers. Allereerst zijn ze spotgoedkoop, maar qua smaak overtreffen ze volgens sommigen zelfs bepaalde A-merken. Maar zij zullen op zoek moeten gaan naar een vervanger, want Aldi schrapt het piratenmerk.

«Ahoi snack-maatje, na jaren varen ben ik gestrand op een paradijselijk eiland. Hier geniet ik in de stralende zon van mijn pensioen. Daarom heten je favoriete Pirato-snacks binnenkort Sun Snacks», kan je voortaan lezen op de verpakking.

Herkenbaarheid

Waarom haalt Aldi zo’n geliefkoosde chips uit de rekken? «Internationaal zijn we de huismerken aan het herdenken», zegt woordvoerder Jason Sevestre aan het Nieuwsblad. «We willen naar minder merken, niet naar minder producten, maar gewoon naar minder verschillende namen. Doel is de herkenbaarheid te verhogen. Zo hebben we om te beginnen verschillende andere snacks die naast Pirato ook nog een eigen naam hebben. Die komen allemaal onder Sun Snacks. Daarnaast is het ook handig dat wanneer je in pakweg Spanje een Aldi binnenstapt, je dezelfde merken terugvindt zoals hier.» Gezien het merk ‘Sun Snacks’ al bestond, haalt die het van de naam Pirato. Aldi zegt wel dat ze er alles aan doen om de nieuwe chips hetzelfde te laten smaken als de Pirato’s.

Besparing

Volgens retailspecialist Gino Van Ossel is ervenwel meer aan de hand. «Voor mij is dit een besparing. Eén merk voor meerdere landen betekent ook dat je een groter volume van één verpakking aankoopt wat goedkoper is dan telkens andere per land.» Een uitzonderlijke maatregel is dat niet, zegt Van Ossel. Gelijkaardige praktijken zag hij ook al bij Carrefour en Delhaize.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/wtf/aldi-haalt-pirato-chips-uit-de-rekken-voor-mij-dit-een-besparing

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels